Maajoukkue Showa-Shinzassa Japanissa


Suomen maajoukkue Team Finland osallistui Japanin Showa-Shinzan Yukigasseniin 23.-24. helmikuuta.

Joukkueessa pelasivat: Teemu Köngäs, Sami Lappi, Sami Vartiainen, Mika Vuoni, Jonne Soppela, Eero Kelppe, Juha Taipale ja Pasi Kyyhkynen. Kapteenina Kyösti Sipovaara.


Pitkän matkan jälkeen joukkueemme sai pelata kaksi harjoituspeliä paikallista High School Junior joukkuetta vastaan. Vaikka vastustusjoukkue oli nuori niin olivat he harrastaneet lajia yhdessä jo yli 5 vuotta. Mm- kisoissa joukkueet on jaettu kolmen joukkueen lohkoihin, joista vain voittajat pääsevät jatkoon. Lauantai- aamuna kisapaikalle saapunut joukkue oli hyvin latautunut ja innostunut. Juhlamarssin ja avajaisten jälkeen seurasi joukkueenjohtajien palaveri ja alkulämmittely. Ennen ensimmäistä peliä oli joukkuekuvaus ja tuomarin puhuttelu. Jännitys nousi, kun päätuomari vihelsi pelin alkaneeksi. Hyökkääjä luottopelaaja Sami Lappi syöksyi keskivallille samalla Teemu Könkään valloittaessa ykkösvallin. Peli jatkui loistavista asemista. Taktiikka pelasi ja palloja saatiin hyvin kärkeen. Loppuvihellyksen jälkeen huomattiin erän päättyneen tasan 6-6. Itseluottamus nousi, kun huomattiin että mahdollisuudet pärjätä ovat hyvät. Ensimmäinen ottelu voitettiin eräluvuin 2-0 ( 6-6, 6-4 ja 7-3). Intiaanitanssi saattoi alkaa. Voittamalla tämän ottelun joukkue teki historiaa, sillä he olivat ensimmäinen joukkue, joka on pystynyt voittaman ottelun japanilaisia vastaan Japanin ulkopuolelta Sobetsun MM- kisoissa. Iltapäivällä kävi sitten huonommin, sillä hävio tuli 0-2, erät 5-7 ja 1-5. Joukkue totesi rehdisti vastustajan olleen parempi. Hampaankoloon jäi kyllä kipinä, että ehkäpä kuitenkin joskus. Tie jatkoon katkesivat.
Sunnuntain loppuottelut olivat hyvin tasaisia ja toinen loppuottelu ratkesi vasta voittoheitto-kilpailulla. Naisten ja miesten loppuotelut pelattiin pääareenalla. 
 Kemijärven Kiinteistöpalvelu

 Rakennuspalvelu Jukka Jussila

 Solid Water

 Asennuspalvelu Jere Keihänen

 Pesuyhtymä Kemijärvi

 Kuljetuspalvelu Moilanen Oy

 Kemijärven Taksikeskus Oy

 Kemijärven Teräsrakenne Oy

 Hotelli Kultahippu / pubi.fi


Koillismaan Osuuskauppa

KIITOS TUESTANNE!