SäännötYUKIGASSEN SÄÄNNÖT
Yukigassen pelikenttä

Joukkue
Kapteeni ja enintään 9 pelaajaa, joista yhtä aikaa kentällä 7 pelaajaa. Lisäksi kaksi vaihtopelaajaa. Kapteeni voi olla myös pelaajana. Joukkueet muodostavat kolmen / neljän joukkueen lohkoja. Sarjoja on kaksi ja ottelut käydään sekajoukkueilla siten, että kentällä täytyy olla erän alussa  kolme tai neljä naista.

Perussääntö
Tarkoitus on osua lumipalloilla vastapuolen pelaajiin ja näin ”polttaa” heidät.

Otteluaika
Erän kesto on 3 min. ja 3 erää muodostaa ottelun. Vain tehollinen peliaika huomioidaan. Joukkue, joka voittaa ensimmäisenä kaksi erää on voittaja.

Joukkueilmoitus
Jätetään kirjallisena viimeistään 30 min. ennen ensimmäisen ottelun alkua kisakansliaan. Vain tässä joukkueilmoituksessa nimettyjä pelaajia saa käyttää turnauksen aikana. Pelaajien pelipaikkaa voidaan vaihtaa erien välissä vapaasti. Päätuomari voi tarkistaa joukkueilmoituksen paikkansapitävyyden milloin tahansa otteluiden aikana, mikäli ilmoitus ja pelaajat eivät ole samat, seurauksena on joukkueen sulkeminen ulos turnauksesta.

Lumipallot

Tehdään erityisellä lumipallojentekokoneella, 90 palloa/ erä, 270 palloa/ ottelu. Lumipallojen teko alkaa aina 30 min. ennen ottelun alkua ja aikaa pallojen tekoon on vain 15 min.

Välineet
Kypärä ja kasvosuoja ovat pakollisia ja ne annetaan järjestäjien puolesta samoin kuin numerolaputkin. Piikkareiden käyttö on kielletty.

Joukkueiden tunnukset

Yhtenäinen otteluasu ja varrellinen joukkuelippu
(50x100 cm + varsi 2 m)

Vakuutukset
Järjestäjä ei vastaa pelaajien vakuutusturvasta.

Muut säännöt

Saatavissa kilpailun järjestäjiltä. www. yukigassen.fi . Viralliset vahvistetut säännöt jaetaan joukkueille ennen turnauksen alkua joukkueinfossa.

Palkinnot
Kolme parasta joukkuetta sekä otteluasultaan hauskin, paras Fair Play-joukkue  palkitaan.

Voittaminen

1.    Joukkue voittaa erän, jos se saa valloitettua peliajan puitteissa vasta puolen joukkuelipun.
2.     Joukkue voittaa erän, jos kaikki vastapuolen pelaajat ovat joutuneet pois kentältä peliajan aikana.
3.     Jos aika loppuu ja molemmilla joukkueilla on vielä pelaajia kentällä, voittajajoukkue on se, jolla on peliajan päättyessä  enemmän
    pelaajia.
4.     Jos molemmilla joukkueilla on yhtä paljon pelaajia peliajan päättyessä, erä päättyy tasan.

Pisteet

1.     Joukkue, joka saa valloitettua vastapuolen lipun saa 10 pistettä. Hävinnyt joukkue jää pisteittä. (10-0)
2.    Joukkue, joka saa ”tuhottua” kaikki vastapuolen pelaajat peliajan aikana, saa 7 pistettä.  Hävinnyt jää pisteittä. (7-0)
3.     Jos aika loppuu, eikä lippuja ole valloitettu, saavat molemmat joukkueet kentälle jääneistä pelaajista pisteitä: 1 piste/ pelaaja (esim. 6-5)

Ottelun voittaja
1.     Joukkue, joka voittaa ensimmäisenä kaksi erää on voittaja. Kolmieräisessä ottelussa, jossa kaksi  erää päättyy tasan, kolmannen erän voittaja voittaa koko ottelun. 
2.     Jos tilanne on tasan kolmannen erän jälkeen, lasketaan kaikkien erien pisteet ja voittaja on enemmän pisteitä saanut. 
3.     Tilanteen ollessa tasan vielä pisteiden laskunkin jälkeen suoritetaan voittoheittokilpailu.
4.     Voittoheittokilpailuun valitaan molemmista joukkueista viimeisessä erässä kentällä olleista pelaajista 5 jäsentä, joista 2 naista. periaate:
    mies-nainen-mies-nainen-mies. Kukin pelaaja heittää vuorollaan maaliin ja eniten osumia saanut joukkue voittaa.
5.     Mikäli tilanne on tasan vielä tämän jälkeen, valitaan joukkueista yksi miespelaaja ja heitetään äkkikuolemaperiaatteella. Valittu mies ei saa olla aikaisemmin heittäneiden joukosta.
6.     Jos tilanne on edelleen tasan, valitsee joukkue yhden naisen ja heitetään äkkikuolemaperiaatteella. Valittu nainen ei saa olla aikaisemmin heittäneiden joukosta.
7.     Jos tilanne on edelleen tasan, valitsee joukkue yhden pelaajan kerrallaan heittämään  äkkikuolemaperiaatteella. Näin jatketaan niin kauan, kunnes ratkaisu saadaan.
    Huom! Tässä vaiheessa heittäjä voi olla koko ajan sama.Lataa viralliset Yukigassen säännöt tästä.