Kysymyksiä ja vastauksia Yukigassenista

Kysymyksiä ja vastauksia Yukigassenista - lumisotakilpailusta

? Pitääkö jokaisella joukkueella olla omat varusteet (esim kypärät)?
V Ei tarvitse, järjestäjä huolehtii sääntöjen mukaisista kypäristä kasvosuojineen ja pelaajien numeroliiveistä. Olisi hyvän pelitavan mukaista jos joukkueella olisi yhteinäinen asustus.

? Montako pelaajaa joukkueessa on vähintään oltava?
V Joukkueessa ja aloituksessa pitää olla vähintään seitsemän pelaajaa ja kapteeni. Tarvittaessa kapteeni voi pelata myös. Enintään joukkueessa voi olla 9 pelaajaa, kaksi pelaajaa on siis vaihdossa. Kentällä olevista 7 pelaajasta on oltava kolme naista.


? Tuleeko lippu järjestäjän toimesta vai pitääkö sellainen tehdä itse?
V Lippu ei tule järjestäjän puolesta. Joukkue voi itse suunnitella ja tehdä lipun. Joukkuelipun tulee olla kankainen ja mitoiltaan 50 cm X 100 cm. Lipputangon pituus 2 m.


? Saako hyökkääjä liikkua koko kentän alueella?
V Ei! Hyökkääjä voi pelata vain oman puolustuslinjan etupuolella. Puolustajat voivat liikkua koko kentän alueella ja voivat näin ollen viedä lumipalloja hyökkääjille.Kentän ulkorajoja ei saa ylittää. Enintään 3 pelaajaa samasta joukkueesta voi yhtäaikaa ylittää keskirajan ja mennä vastustajan puolelle.


Saako aloituksessa olla pelaajalla syli täynnä lumipalloja ?
Vastaus: EI saa - aloituksessa pelaajalla voi olla lumipallo / käsi. Palloja ei saa kantaa vartaloa vasten, eikä piilottaa peliliivin alle.

Voiko pelaajia nimetä joukkueeseen myöhemmin pelipäivän aikana.
Vastaus: EI saa - joukkueilmoituslomake, joka annetaan 30 min ennen pelien alkua kisakansliaan, on se nimiluettelo millä joukkue turnauksen pelaa.

Voiko kapteenilla olla oma sekuntikello käytössä - ohjatessaan omaa joukkuetta pelin aikana.
Vastaus: kyllä saa olla  - fiksulla kapteenilla se on, että voi ohjata joukkuettaan pelin aikana myös ajankulun suhteen.