Urkukonsertti 'Romantiikan klassikoista tähän päivään'

Kesäkuu 30. klo 18:00 - klo 19:00
Sijainti: Kemijärven kirkko

Urkukonsertti ´Romantiikan klassikoista tähän päivään´                Terhi Heikkilä, urut 

Terhi Heikkilä aloitti soitonopiskelunsa Kemijärven musiikkikoulussa. Hyvin onnistuneiden alkuopintojen jälkeen hän pääsi opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan. Urkujensoiton A-tutkinnon hän suoritti Eero Väätäisen johdolla vuonna 1995 erinomaisin arvosanoin. Samana vuonna hän valmistui musiikin maisteriksi. Sibelius-Akatemian vuosien jälkeen Terhi palasi takaisin Kemijärvelle Koillis-Lapin musiikkiopiston pianonsoiton ja urkujensoiton opettajaksi. Kesästä 2019 alkaen hän on hoitanut Koillis-Lapin musiikkiopiston va rehtorin tehtäviä ja jatkaa vakinaisen rehtorin virassa 1.8.2021 alkaen.

Urkukonsertin ohjelmisto koostuu romantiikan ajan urkumusiikin klassikoista nykyajan sävellyksiin. Leon Boëlmann oli ranskalainen säveltäjä, joka toimi urkurina Pariisin Saint-Vincent-de-Paul -kirkossa. Hän ehti olla virassaan vain lyhyen ajan, sillä hän kuoli jo 35-vuotiaana tuberkuloosiin. Boëlmannin tunnetuimpiin teoksiin kuuluu uruille sävelletty Suite gothi gue. (Goottilainen sarja) Konsertissa kuullaan myös suomalaisten urkurien tuotantoa, muun muassa Harri Viitasen säveltämä Gigue jäätelöauton teemasta ja P.J. Hannikaisen urkusävellyksiä.

Urkukonsertilla juhlistetaan Koillis-Lapin musiikkiopiston 50-vuotistaivalta. Konsertin ohjelmatuloilla tuetaan Kemijärven Musiikkiyhdistyksen stipendirahastoa, josta jaetaan vuosittain kannustusstipendejä opinnoissaan hyvin menestyville oppilaille.

Ohjelma 10€.

Järj. Kemijärven Musiikkiyhdistys ry.

Terhi.jpg

 

« Takaisin etusivulle